A aprofunda o materie (sau a o invata de la zero) poate deveni o adevarata aventura pentru copilul tau. Sfatul nostru este sa nu il lasi sa se descurce singur, caci de multe ori o persoana care poate oferi si cea mai mica forma de ghidare ii poate fi de ajutor. Fie ca este vorba de programul de invatat, organizare sau cum sa invete, cauta sa gasesti o persoana care poate sa il ajute cu oricare dintre aceste aspecte.
Alegerea profesorului de meditatii este un subiect care ar trebui, in primul rand, sa fie discutat cu copilul. Este bine sa ai la cunostinta ce fel de profesor doreste si in special ce nu isi doreste de la profeso, pentru a evita posibile neplaceri pe viitor. Atunci cand il implici si pe el in aceste discutii, ai mai mari sanse de reusita in ceea ce priveste interesul copilului pentru materia la care vrei ca el sa urmeze orele de meditatii. Altfel, este foarte posibil ca acesta sa ajunga sa dea vina pe profesor daca nu reuseste sa faca fata materiei sau poate folosi acest lucru ca scuza daca intr-adevar nu o place pe persoana respectiva.
Dupa ce ai avut discutia cu copilul, asigura-te ca urmezi niste puncte cheie in alegerea profesorului.
Asigura-te ca este un profesor pregatit. Asta nu inseamna ca trebuie sa fie un profesor cu ani si ani de experienta si trebuie sa ii ceri diplomele la zi, ci sa stii sigur ca stapaneste materia cu care il va ajuta pe copilul tau. Totodata, se poate sa gasesti oameni cu diferite nivele de experienta si bine pregatiti, insa care nu detin in totalitate abilitati psihopedagogice. Fa o evaluare atenta a atitudinii acestuia fata de copil si decide daca profesorul pe care il alegi este suficient de pregatit pentru ceea ce ai tu nevoie.
Urmareste evolutia copilului. Profesorul poate parea capabil la inceput, insa exista scenariul in care copilul stagneaza din diferite cauze. In acest moment, profesorul trebuie sa constientizeze singur acest lucru si sa il ajute pe copil sa depaseasca impasul in care se afla. Nu are rost sa pierzi timpul copilului si al profesorului atunci cand observi ca activitatea lor nu da rezultate.
Acorda atentie eventualelor recomandari. Un profesor bun este capabil sa evalueze situatia copilului si sa iti acorde feedback privind evolutia lui. Intreaba-l daca are recomandari, de cele mai multe ori ai putea descoperi o metoda noua sau chiar o cale noua de abordare a propriului copil cand vine vorba de invatat.
Cauta un profesor care intelege scopurile copilului tau. Profesorul poate avea o multime de idei, informatii si recomandari de aprofundare a unei materii. Totusi, evidentiaza-i scopurile copilului si ghideaza-l sa il pregateasca potrivit nivelului de care are nevoie. Probabil nu vrei sa il faci olimpic national si nici expert in matematica. Sau poate vrei. Asigura-te ca profesorul ii acorda copilului doza necesara de aprofundare a materiei.
Viziteaza-ne pe Nursa.ro. Probabil unul dintre cei mai importanti pasi, desi lasat la urma, este sa gasesti o companie care te poate pune in contact cu cei mai buni profesori potrivit nevoilor tale. Astfel, te scutesti de timpul de cautat si intrebat prieteni legate de un profesor sau altul. Aplici cerintele tale atunci cand cauti un profesor pentru meditatii, iar noi iti facilitam accesul la persoanele potrivite criteriilor tale. Aici poti stabili detalii legate de materia de la scoala, varsta copilului, program si asa mai departe.
A-ti determina copilul sa invete o materie mai dificila sau care nu ii face in mod obligatoriu placere nu este extrem de dificil atunci cand gasesti persoane care sa te ajute. Trebuie doar sa ai oamenii potriviti din mediul potrivit.